Hem ljuva hem

Jag gick ner för att ta en bit chokladkaka. Jag tog den, gick till soffan och satte mig.
"Tittar du på sådant där onödigt igen?" frågar jag pappa.
"Vaddå?" frågar han, uppslukad.
"Sport", säger jag och tuggar demonstrativt på min kaka. Den var godare än jag trott, farmors recept om jag inte har fel för mig.
Han tittar vidare på programmet och byter sedan kanal, zappar lite och stannar vid en ishockeymatch. Sedan petar han sig i näsan och jag tuggar vidare, mån om att komma därifrån och se om hans brorsdotter  svarat mig på skype. Det har hon.

Fjäderlätt

Vatten, fjädrar och glitter är bra grejer, i alla fall i kombination med kamera, bakvänd optik och photoshop.
Jag diggar bilden skarpt, även om den i sig själv inte är - just det - skarp.
Man kan inte lyckas med allt, eller hur?
Nu ska jag frysa vidare och typ... Ja inte vet jag, men något mer och mindre depressivt ska jag i alla fall hitta på! Och nu kom jag på vad, jag ska välja ut bilder att skriva ut och kanske leta upp några budgetramar!
fjäder
- Canon EOS REBEL XSi - 1/200 sek - F/0 - ISO 100 - Brännvidd 28mm -
Bak- och framvänt objektiv.

Måla

Julklappar är bra. Om man hinner fixa det i tid... Jag brukar komma på den 23:de att "oj, jag har glömt x, y och z!" Men det löser sig, mamma och pappa är likadana och jag kan inte minnas en enda jul vi inte varit ute och handlat i sista sekunden.
målaa
Det här ska alltså bli en julklapp. Hoppas mottagaren blir glad - thihi! Fast hon önskade sig faktiskt en tavla... Äh, ska bättra på den lite, det fattas en del fortfarande.

Magnum

Varför just denna hästen? Ingen aning. Har ingen direkt förkärlek till honom, en kompis bad mig visserligen rita av honom - men då hade jag redan börjat... Ibland är livet lite knasigt, men jag ska inte klaga.
magnum
Ska nog jobba lite mer på den, känns lite platt och livlös. Måste bara hitta orsaken till det, för har man hittat den är lösningen nära. Poetiskt...

Is och snö

Insnöad kan man kalla det. Fast då talar man inte riktig sanning. Det går att öppna dörren (även om man inte vill), det går att ta sig ut på gården och vägen men sen vet man aldrig var man hamnar - nästa år kanske man vaknar upp i en åker och liknar någon form av sockerbeta (som om jag inte redan gör det?)
Igår pallrade jag mig i alla fall ut en stund för solen kikade fram och lyste upp tillvaron. I typ två minuter för sen frös jag sönder om mina fingrar och solen gick i moln så jag gick in. Uppe på rummet sken solen igen. True story.
snöis
- Canon EOS REBEL XSi - 1/2000 sek - F/2.8 - ISO 100 - Brännvidd 50mm -

Vem är jag?

Vem jag är? Bra fråga.
Jag heter Frida, är född år 1995 och bor i södra Skåne. När jag inte sysselsätter mig med att gå i skolan brukar jag vara hemma och leka konstnär. Jag fotar, photoshopar och ritar - helst till tonerna av ljuv musik. På torsdagar drar jag iväg till stallet för att rida.
Jag har ganska lätt för att sjunka in i mina egna tankar och fastna där, men det går att dra mig ut därifrån. Och det är inte alltid filosofierna är något revolutionerande, men ibland så!
Och jag funderar på att utbilda mig till lokförare, då kanske jag slipper spåra ut såhär fullständigt. Typiskt mig.
För att vara allvarlig - jag vill bli arkitekt, ingenjör eller hålla på med grafik formgivning.

Häst

Denna bilden är typ gammal.
Men jag tycker om den en massa, för den är - jag vet inte, men den är! En kompis tyckte jag skulle rita av hästen och så blev det. Kommer ihåg hur nöjd jag var... Men som sagt, det var ett tag sen.
hoss

Tutorial?

Guider inom foto, photoshop och annat strunt kommer.
Jag kanske också ska lära ut hur man stämmer en gitarr - för jag hade en seriösa problem med det...

Musik är ... musik!

musiik
Min spotify lista rullar om och om och om igen, klicka på bilden för att bli kär du också! Borde för den delen införskaffa ett bar bra högtalare...

Sibirian Huskey

En av de bilder jag faktiskt är mest nöjd med - typiskt, eftersom att jag inte har någon direkt förkärlek till hundar... Fast de passar bra på bild, må jag säga!
sibirianhuskey

Stilleben

Dagen har varit bra, känner mig piggast i världen typ! Fast det jobbiga är att jag blir väl pigg, flummig och ja. Lite sådär smått jobbig, men det är inte jag som lider, det är mina nära & kära. Muhaha!
Angående bilden - jag orkade inte byta objektiv.
Lat-eli-latmask!
Men det blev ett stilleben i alla fall (:
stillebben
- Canon EOS REBEL XSi - 1/20 sek - F/2.5 - ISO 200 - Brännvidd 50mm -
Panoramabild med 4 bilder i höjdformat.

Piller och pigg

Tjenixen!
Går på en diet av piller just nu. Viatmintillskott i form av Folsyra, C-vitamin och ett med en uppfriskande blandning av massa olika näringsämnen.
5 piller om dagen är bra för magen  - eller i alla fall min pigghet. Det är bra, för det var länge sedan jag var pigg. Dock är sömnen ett problem att ta itu med ><

Helt klart

Nu är det helt klart med designen. För den här gången.
Snart blir det att attackera sängen, för jag vill inte vakna upp imorgon igen med känslan av att någon annan har attackerat mig med en stekpanna - rätt i bakhuvudet.
Dags att lyssna på lite musik, sweet!
musiik

Nu ska det bloggas!

Har äntligen blivit klar med designen / Nu kan jag i alla fall stå ut med den...
Det här ska då bli min blogg med lite guider (tutorials om man vill kalla det så) inom foto, digital konst och bildredigering i photoshop; lite smakprov av mina verk och en hel del annat!

RSS 2.0